Skip to main content

Sångerskan och musikskaparen Lotta Svart (Lotta Svartsjö, f. 1980) är känd för sin gripande själfulla röst och karismatiska scennärvaro.

Lotta Svart – känsla och talang

Sångerskan och musikskaparen Lotta Svart (Lotta Svartsjö, f. 1980) är känd för sin gripande själfulla röst och karismatiska scennärvaro. Hennes musik får sin inspiration från livets oväntade vändningar. Kärlek, att släppa taget och att växa som individ är centrala teman, som Lotta utforskar i sina sånger på ett ärligt och känsloladdat sätt.

Under sin 25-åriga musikkarriär har Lotta arbetat brett inom scen, teater och TV samt varit en aktivt anlitad studiosångare. Hon är bland annat ihågkommen från det tidiga 2000-talet som en av medlemmarna i popgruppen I'DeeS, vars största hit Time fortfarande spelas på radiokanalerna. De senaste tio åren har Lotta tillsammans med sitt band Tears Apart skapat en mjukt svängande soulpop och gett ut två engelskspråkiga album som har fått lovord: Tears Apart (Ilmaa Music, 2014) och LOVE (Ilmaa Music, 2022). Utöver sin egen musik uppträder Lotta aktivt som sångerska, både som solist och som trubadur med ackompanjemang på piano eller gitarr. Som bakgrundssångerska kan man höra henne på inspelningar med bland annat Suurlähettiläät, Ressu och The Crash.

Finn fem fel

Nu är tiden inne för en ny riktning: Lotta kliver fram som soloartist och samtidigt byter hon sångspråk från engelska till inhemska. Finn fem fel är det första singelsläppet från den kommande EP:n. Låten är en känslosam berättelse om en relation som går sönder då vi inte längre kan se bortom partnerns fel.

“Det är så lätt att fastna i det negativa. Min låt utforskar den tragiska följden av att vi inte längre orkar se det goda eller uppskatta det unika i varandra.”

Kontakt

Media

Instagram
@lotta_svart
Dropbox
Press info
Facebook
@lottasmusic
Spotify
Lotta Svart
Spotify
Tears Apart
YouTube
Tears Apart
www
tearsapart.com